ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

«Βροχή» οι αποφάσεις για τον Νόμο Κατσέλη – Κατά 50% απορριπτικές από το Ειρηνοδικείο Βόλου

«Βροχή» οι αποφάσεις για τον Νόμο Κατσέλη – Κατά 50% απορριπτικές από το Ειρηνοδικείο Βόλου

«Βροχή» οι αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Βόλου για ένταξη στον νόμο Κατσέλη, καθώς μέχρι τις 22 Μαίου, από την έναρξη του τρέχοντος δικαστικού έτους, αυξήθηκαν 34%…
Η επερχόμενη αυστηροποίηση του Νόμου με καθολική άρση του τραπεζικού απορρήτου, για όσους εντάσσονται στις ευνοϊκές διατάξεις του ή για όσους έχουν ενταχθεί ήδη, οδηγεί σε επιτάχυνση των διαδικασιών, καθώς επικρέμαται και ο φόβος των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πλέον.
Από τις 16 Σεπτεμβρίου 2017 μέχρι 22 Μαΐου 2018, το διάστημα του τρέχοντος δικαστικού έτους, έχουν εκδοθεί 330 αποφάσεις περί αιτήσεων υπαγωγής στον νόμο Κατσέλη, από τις οποίες το 50% περίπου είναι θετικές για υπαγωγή και κατά 50% απορριπτικές.

Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του περυσινού δικαστικού έτους, δηλαδή από 16 Σεπτεμβρίου 2016 μέχρι 22 Μαΐου 2017, οι αποφάσεις που είχαν εκδοθεί, ήταν 218 (αύξηση 34%).
Συνολικά το περυσινό δικαστικό έτος είχαν εκδοθεί 457 αποφάσεις από το Ειρηνοδικείο Βόλου, ενώ συνολικά από την αρχή εφαρμογής του Νόμου οι αποφάσεις είναι 1.762.
Κατά το τρέχον δικαστικό έτος οι υποθέσεις που συζητήθηκαν από το Ειρηνοδικείο Βόλου με την διαδικασία της εκουσίας, υπολογίζονται σε 1.101, ενώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα είχαν συζητηθεί 651 υποθέσεις (αύξηση 69%). Σε εκκρεμότητα παραμένουν προς έκδοση 947 αποφάσεις…
Στην αρχή ισχύος του Νόμου Κατσέλη, σύμφωνα με έγκυρη πηγή του Ειρηνοδικείου Βόλου, οι θετικές αποφάσεις υπαγωγής υπολογίζονταν σε 65% των αιτούντων, έναντι 35% των απορριπτικών, ποσοστά που με την πάροδο των χρόνων αυξομειώθηκαν.
Προς συζήτηση απομένουν 898 υποθέσεις, που προσδιορίζονται μέχρι τον Απρίλιο του 2019. Κι αυτό διότι στο Ειρηνοδικείο Βόλου ο αριθμός των ειρηνοδικών είναι επτά από 10 πέρυσι, ενώ καλύπτεται και το Ειρηνοδικείο Αλμυρού…

Ο επαναπροσδιορισμός συζήτησης των υποθέσεων, η αυστηροποίηση του Νόμου και οι πλειστηριασμοί, που λειτουργούν ως φόβητρο, αναγκάζουν τους οφειλέτες να τρέχουν…
Πάντως στην επταετία της ισχύος του νόμου, οι περισσότερες αποφάσεις έχουν ληφθεί φέτος.
Με την αυστηροποίηση του νόμου Κατσέλη όσοι έχουν υποβάλει αίτηση μέχρι σήμερα, θα πρέπει εντός συγκεκριμένου χρoνικού διαστήματος, να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση, ότι δέχονται να αρθεί το τραπεζικό τους απόρρητο. Σε περίπτωση που δεν προσκομίσουν την υπεύθυνη δήλωση, η αίτησή τους δεν θα εκδικαστεί.
Όσοι υποβάλουν αίτηση εφεξής και μέχρι λήξης του νόμου, στις 31 Δεκεμβρίου 2018, θα πρέπει να συναινέσουν στην άρση του τραπεζικού τους απορρήτου. Σε περίπτωση που δεν συναινέσουν, η αίτησή τους δεν θα παραλαμβάνεται από το δικαστήριο και άρα ο φάκελος θα θεωρείται ημιτελής και η αίτηση προστασίας δεν θα εκδικάζεται.
Η άρση του τραπεζικού απορρήτου ισχύει σήμερα μόνο για όσους κάνουν αίτηση ένταξης στον εξωδικαστικό μηχανισμό, δηλαδή για τις επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν την υποχρέωση να αποκαλύψουν το σύνολο των περιουσιακών τους στοιχείων, είτε κινητών, είτε ακίνητων.
Και όλα αυτά ενώ οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί συνεχίζονται και μάλιστα την ερχόμενη Τετάρτη βγαίνει στο σφυρί σε συμβολαιογραφείο της Λάρισας τριώροφη αποθήκη βολιώτικης εταιρίας ηλεκτρικών ειδών, με τιμή πρώτης προσφοράς 1.000.000 ευρώ.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Θεσσαλία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video