ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Δήλωση Παναγιώτας Δριτσέλη για το ΤΕΙ Θεσσαλίας.


“Η χάραξη του ακαδημαϊκού χάρτη δεν πρέπει να υπακούει στον λαϊκισμό, αλλά στον ορθολογικό επιστημονικό σχεδιασμό”.

Σχετικά με την συζήτηση που έχει εστιάσει τις τελευταίες ημέρες στο μέλλον του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. του ΤΕΙ Θεσσαλίας, θα ήταν σημαντικό να υπογραμμιστεί ότι δεν υπάρχει καμία κυβερνητική απόφαση μετακίνησης ή κατάργησής του.

Η συγκεκριμένη πρόταση διατυπώθηκε πρόσφατα από την διοίκηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας, ενώ είναι γνωστό, από την εποχή ακόμη του “σχεδίου Αθηνά”, το 2013, ότι η διοίκηση του Ιδρύματος για διάφορους λόγους επιδιώκει την μετακίνηση του Τμήματος από τα Τρίκαλα.

Όμως, το Υπουργείο Παιδείας δεν δεσμεύεται από αυτή την πρόταση και στην συγκεκριμένη φάση συλλέγει τις απόψεις όλων των φορέων, ώστε να προχωρήσει στην χάραξη του ακαδημαϊκού χάρτη, με ορθολογικά δεδομένα και με όρους που θα υπόκεινται σε επιστημονική τεκμηρίωση και ενδελεχή έλεγχο σκοπιμότητας.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η συζήτηση για την πανεπιστημιοποίηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και καλό θα είναι να συμβάλουν όλοι με υλοποιήσιμες ιδέες, οι οποίες πρέπει να παρουσιάζονται χωρίς τοπικισμούς και παραπληροφόρηση.

Στόχος είναι να ενισχυθεί η θέση των Τρικάλων στο νέο ακαδημαϊκό σχεδιασμό και αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μέσα από δομημένα ακαδημαϊκά και επιστημονικά επιχειρήματα. Μικροπολιτικές στοχεύσεις, με πρόσχημα έναν κακώς εννοούμενο τοπικισμό ή αιτήματα επαναφοράς ενός στρεβλού σχήματος “κάθε χωριό και σχολή” δεν συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια. Από την άλλη, μόνο θυμηδία προκαλούν ανακοινώσεις και δακρύβρεχτες παρεμβάσεις  ορισμένων για το μέλλον των σχολών στα Τρίκαλα, με μοναδικό στόχο να δημιουργήσουν αντικυβερνητικό κλίμα και να αποκομίσουν προσωπικό πολιτικό κεφάλαιο.




Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Θεσσαλία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video