ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τιμής ένεκεν στη μνήμη του Νόε Παρλαβάντζα


Τιμής ένεκεν στη μνήμη του αλησμόνητου και πνευματώδους φίλου και ένθερμου υποστηριχτή της ΕΕΛΣΠΗ, Νόε Παρλαβάντζα. Δημοσιογράφο της ΕΡΑ 5-Φωνή της Ελλάδας για την μακροχρόνια προσφορά του, την προβολή του Ελληνικού Πολιτισμού και την προώθηση της Λογοτεχνίας της Διασποράς.

«Ο Πολιτισμός δεν γνωρίζει σύνορα»
 Εκδόσεις Όστρια, Αθήνα 2017

«Κάθε δημόσιο γεγονός που γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στο ελλαδικό μητροπολιτικό κέντρο και τον Ελληνισμό της Διασποράς αποτελεί μία μικρή όαση ελπίδας, ένα ποιοτικό άλμα της δύσκολης και κάτω από αντίξοες συνθήκες πορείας του νεότερου βίου μας.

  Αυτός δεν είναι ο στόχος του οικουμενικού ελληνισμού; Να ενσωματώνει στους κόλπους του, να μυεί στην ομορφιά και την ελευθερία της πολυσήμαντης διαχρονικής του Παιδείας τους λαούς όλου του κόσμου; Με αυτό τον τρόπο δεν προκύπτει η καρποφορία του πνευματικού εποικοδομήματος, η βαθύτερη αισθητική και ψυχική ηδονή που γονιμοποιεί αενάως τη φωτεινή πλευρά της ανθρώπινης ζωής;

Χρέος όλων μας είναι να αναδείξουμε παρόμοιες προσπάθειες, που ξεπηδούν αυτόνομα και αυθεντικά μέσα από τις κοινωνικές και διανοητικές διεργασίες των ενεργών πολιτών του Απόδημου Ελληνισμού και να τις «παντρέψουμε» με τις αντίστοιχες προσπάθειες πολλών και αξιόλογων μονάδων, αλλά και ομάδων ελλήνων πολιτών, που αγωνιούν σήμερα να εκφράσουν και πάλι, μέσα από ένα νέο ξεκίνημα, την αστείρευτη πολιτισμική παρακαταθήκη της Ελληνικής Γλώσσας, της Ελληνικής Παιδείας και του Ελληνικού Πολιτισμού!

Θερμά συγχαρητήρια για άλλη μια φορά σε όλα τα μέλη της ΕΕΛΣΠΗ και στον ακούραστο, σεμνό εργάτη του λόγου, Τρικαλινό Απόδημο συγγραφέα Βάιο Φασούλα, που ξεκίνησε αυτήν την προσπάθεια πριν από δέκα περίπου χρόνια και τη βλέπουμε τώρα να καρποφορεί εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων.

Τιμώντας τη μνήμη του, θα ήθελα να μου επιτραπεί μια σύντομη αναφορά για όσους δε γνωρίζουν το Νώε Παρλαβάντζα και το έργο του:
          Νώε Παρλαβάντζας, Πολιτικός Επιστήμονας και Δημοσιογράφος, γεννημένος στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1957, έγινε γνωστός μέσα από την καθημερινή ενημερωτική ομογενειακή εκπομπή της «ΦΩΝΗΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ (ΕΡΑ 5 «Δίκτυο Χωρίς Σύνορα»).
          Βραβευμένος, ήδη, από διεθνείς φορείς με κύρος και αναγνωρισιμότητας, όπως είναι ο «Γερμανοελληνικός Οικονομικός Σύνδεσμος( DHW)», η «Διεθνής Εταιρία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ)», εκτιμάται ότι αποτελεί ήδη ένας από τους λίγους πολύτιμους Συμβούλους και εξειδικευμένος καθ’ ύλην Δημοσιογράφος με επιστημονική κατάρτιση πάνω σε θέματα της Ελληνικής Διασποράς. Η ευρυμάθεια και η εν γένει πολιτισμική του συγκρότηση προσφέρουν αντικειμενικότητα, πολύπλευρη ενημέρωση και πολυεπίπεδη ανάλυση των πιο δύσκολων και σύνθετων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Απόδημος Ελληνισμός.
            Η συστηματική και κατάλληλα μεθοδευμένη διάδοση της ελληνικής κουλτούρας που προσφέρει επίσης στους πολυπληθείς ακροατές της «Φωνής της Ελλάδας» σε όλον τον κόσμο, το καθιστούν αξιόπιστο φορέα διαμόρφωσης μιας θετικής εικόνας για τη σύγχρονη Ελλάδα.
          Ο Νώε Παρλαβάντζας, ανιδιοτελής και ακούραστος σκαπανέας της Δημοσιογραφικής έρευνας, δίνει επίσης βαρύτητα και προβάλλει θετικά-κριτικά τη δημιουργική δράση της ΕΕΛΣΠΗ, κάνοντας έτσι γνωστό το έργο της σε χιλιάδες ακροατές ανά την υφήλιο.
            Στις «περγαμηνές» συγκαταλέγονται επίσης μερικά σημαντικά εθνογραφικά-πολιτιστικά ντοκιμαντέρ που έκανε με την ΕΡΤ και την ZDF. Αξιομνημόνευτη είναι επίσης η διδακτική του δράση και εμπειρία στους τομείς της Επικοινωνίας και του Πολιτισμού σε διάφορες δημόσιες και δημοσιογραφικές σχολές στην Ελλάδα.
            Τέλος σημαντική είναι και η πολύπτυχη εργασία του σε διακρατικά ευρωπαϊκά προγράμματα με θέματα που αφορούν τον «στρατηγικό σχεδιασμό παραγωγής πολιτισμικού έργου-αγαθού, καθώς και της οργάνωσης-παροχής πολιτιστικών υπηρεσιών και εκδηλώσεων».
            Τελειώνοντας, για την μακροχρόνια προσφορά του της προβολής του ελληνικού πολιτισμού και την προώθηση της Λογοτεχνίας της Διασποράς, ο Νώε Παρλαβάντζας, μέσω της ΕΡΑ 5 Φωνή της Ελλάδας, αποτέλεσε μια πολιτιστική μεγάλων μεγεθών γέφυρα. Η ΕΕΛΣΠΗ δε θα ξεχάσει ποτέ την προσφορά του.
 

Αγαπημένε μας φίλε των Πέντε Ηπείρων Νώε, αιώνια η μνήμη σου.     

Βάιος Φασούλας, Τρίκαλα 

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Θεσσαλία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video