ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ολοκληρώνεται την Κυριακή η Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο

Ολοκληρώνεται την Κυριακή η Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο

Η «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο 2017» ολοκληρώνεται την Κυριακή 25 Ιουνίου με το Διεθνές Μουσικό – χορευτικό συγκρότημα «Encardia». Οι «Encardia» είναι ένα ελληνικό συγκρότημα του οποίου η μουσική εμπνέεται από το μουσικό και εν γένει πολιτισμικό τοπίο των ελληνοφώνων περιοχών της Κάτω Ιταλίας. Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει ταραντέλες, ερωτικά τραγούδια και τραγούδια κοινωνικού περιεχομένου. Ιδρύθηκαν το 2004 και μέχρι το 2016 έχουν πραγματοποιήσει πάρα πολλές ζωντανές εμφανίσεις σε Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία, Νότια Γαλλία και Κύπρο. Έχουν κυκλοφορήσει 4 δίσκους. Έχουν συνεργαστεί, δισκογραφικά και σε ζωντανές εμφανίσεις, με εκπροσώπους της κάτω-ιταλικής μουσικής («AstèriA» από τη Στερνατία της ελληνόφωνης Απουλίας ΙΤΑΛΙΑΣ, που έχει επικεφαλής τον Ελληνολάτρη GIORGIO FILIERI, Τζιοβάνι Αβαντατζιάτο και Ρομπέρτο Λίτσι από την περιοχή του Σαλέντο, Cinzia Villani, Enza Pagliara, Έτορε Καστάνια, Daniele Durante, τα συγκροτήματα Ghetonia, Mala lingua, Canzoniere Grecanico Salentino κ.α.) και με Έλληνες καλλιτέχνες όπως οι Φοίβος Δεληβοριάς, Κώστας Θωμαΐδης, Βασίλης Λέκκας, Χρήστος Τσιαμούλης, Νίκος Ξυδάκης, Καίτη Κουλλιά, Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Σε ζωντανές εμφανίσεις, έχει συνεργαστεί μαζί τους και ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης. Τον Αύγουστο του 2008 εμφανίστηκαν, μαζί με τον Τζιοβάνι Αβαντατζιάτο των Ghetonia, στο φεστιβάλ «La notte della Taranta” στην Ιταλία, παρουσία 120.000 θεατών
Η παράσταση, στο πλαίσιο της «Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο 2017», αφορά ένα μουσικό ταξίδι με άξονα τη γλώσσα, τους χορούς και τα τραγούδια των Ελληνοφώνων από την πεδιάδα του Σαλέντο της Κάτω Ιταλίας. Επίσης θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο Βόλο καινούρια τραγούδια των Encardia που αναφέρονται στους πόνους και τους καημούς της προσφυγιάς και της μετανάστευσης. Στο τέλος ο χορός της ταραντέλλα pizzica θα μας φέρει όλους πιο κοντά στα χρώματα και τα αρώματα του Ιταλικού Νότου. Τα μέλη του συγκροτήματος που θα εμφανιστούν και θα συνεισφέρουν στο Βόλο είναι: ο Βαγγέλης Παπαγεωργίου στο ακορντεόν, φυσαρμόνικα, τραγούδι, ο Μιχάλης Κονταξάκης στην κιθάρα και στο τραγούδι, η Ναταλία Κωτσάνη στο τραγούδι, κιθάρα, καστανιέτες, ο Δημήτρης Τσεκούρας στο κόντρα μπάσο και τραγούδι, , η Άννα Αναστασιάδου στο χορό και ο Πασχάλης Κολέντσης, ως τεχνικός ήχου.
Ψυχή του συγκροτήματος είναι ο Κώστας Κωνσταντάτος, που θα τον παρακολουθήσουμε στα κρουστά μαντολίνο, τραγούδι και στο βιολί.
Με τη μεγάλη αυτή συναυλία κλείνει και η τιμητική αναφορά στον Ελληνισμό της «Μεγάλης Ελλάδας» (Magna Grecia) στην Κάτω Ιταλίας, που επίσης περιελάβανε:
• Εμπνευσμένη ομιλία του Γέροντος Νείλου Βατοπαιδινού (Prof. Giorgio Barone Adesi), Καθηγητής Ρωμαϊκού και Βυζαντινού Δικαίου Πανεπιστημίου Magna – Graecia, Catanzaro Calabria ΙΤΑΛΙΑ, εκ των πλέον ειδικών για τον Ελληνισμό της «Μεγάλης Ελλάδας» (Magna Grecia) στην Κάτω Ιταλίας, που αναφέρθηκε διεξοδικά στο θέμα και δικαιολόγησε πλήρως την απόφαση των διοργανωτών να τιμηθεί το ξεχωριστό αυτό κομμάτι του Ελληνισμού.
• Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Βασίλη Τακούδη, με την Έρρικα Πατρικίου και τον Γιώργο Ζεμπίλα στο τραγούδι, που απέδωσε μουσικά κομμάτια από την «Μεγάλη Ελλάδα».

• Μεγάλη συναυλία των «AstèriA» από τη Στερνατία της ελληνόφωνης Απουλίας ΙΤΑΛΙΑΣ, με επικεφαλής τον Ελληνολάτρη GIORGIO FILIERI, που στην αρχή καθήλωσε το πολυπληθές ακροατήριο και στη συνέχεια συμμετείχαν όλου στον χορό.
• Ταυτόχρονα στον οικίσκο των Παλαιών Προσκόπων στον χώρο του Αγίου Κωνσταντίνου, όλες αυτές τις ημέρες, παρουσιαζόταν Έκθεση Γκραβούρας με θέματα από το έργο: GRAECIA MAIOR, από τη συλλογή Σοφίας Ζαφραντζά – Vermeulen, που επιμελήθηκε ο Ευστράτιος Ζαφραντζάς.
Επιπλέον τιμήσαμε τον Γιώργο Καφενταράκη, ένα χρόνο μετά την «αναχώρησή» του, άνθρωπο της τέχνης και της θάλασσας, προπάντων όμως και μέλος του Δ.Σ. του φορέα μας.
Η «Μαγνήτων Κιβωτός», οραματίζεται η διοργάνωση της «Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο», από τα επόμενα χρόνια να έχει μια εκτεταμένη αναφορά στην Μεσόγειο Θάλασσα και κάθε χρόνο να γίνεται ειδική αναφορά σε μια Μεσογειακή χώρα. Στον πολιτισμό της, στη μουσική, την εικαστική έκφραση, του παραδοσιακούς χορούς, καλεί δε τους τοπικούς φορείς, αλλά και πολίτες, να συνεχίσουν να αγκαλιάζουν αυτή την προσπάθειά και με τη συμμετοχή και τις προτάσεις όλων κατά το δυνατόν, να καταδειχθεί η αναγκαιότητα της καταξίωσης της «Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο» σε όλη την Μεσόγειο.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Θεσσαλία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video