ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η Γέφυρα της Πλάκας



Γράφει η Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Τρικάλων Νίκη Χύτα

Μετά την επιτυχημένη διαδρομή στην Ήπειρο και στις πόλεις της, το ντοκιμαντέρ «Η γέφυρα της Πλάκας» του κινηματογραφιστή – σκηνοθέτη Βασίλη Γκανιάτσα, προβλήθηκε και στην πόλη μας την Τρίτη 25 Απριλίου 2017.

Ενώθηκε η Ήπειρος με τη Θεσσαλία στο κάλεσμα του Συλλόγου Ηπειρωτών νομού Τρικάλων στην ασφυκτικά γεμάτη, ζεστή και φιλόξενη αίθουσα του Δημοτικού κινηματογράφου στο πάρκο Ματσόπουλου για να παρακολουθήσουν την καταπληκτική αυτή ταινία.

Το πολύ γνωστό γεφύρι της Πλάκας το οποίο είναι συνδεδεμένο με ιστορία και παραδόσεις οδήγησε τη σκέψη μας σε άλλες εποχές. Το μεγαλύτερο μοναδικό μονότοξο γεφύρι των Βαλκανίων έστεκε αγέρωχο στην περιοχή των Τζουμέρκων.

Αέρινο κατασκεύασμα, μεγαλούργημα θαρρείς και ήταν θαύμα της φύσης χτισμένο με πελεκητή πέτρα, έδενε αρμονικά με το φυσικό περιβάλλον και την Παράδοση.


 Τα μοναδικά πλάνα της ταινίας, η βαρύτητα και η φήμη του μνημείου εναρμονισμένα με Ηπειρώτικη μουσική, γέμισαν νοσταλγία, συγκίνηση και τρυφερά συναισθήματα την ψυχή μας. Η προβολή κυλούσε με αμείωτο ενδιαφέρον και όταν ολοκληρώθηκε το έντονο χειροκρότημα
 επιβεβαίωσε την ικανοποίηση όλων. Τα πρόσωπα και τα βλέμματα όλων καθρέφτιζαν αυτό που είχε συντελεστεί.

Το ιστορικό καλλιτέχνημα μας αποχαιρέτησε με τις δύο άκρες που έχουν απομείνει κοιτάζοντας με θλίψη τους πέτρινους όγκους που κατέρρευσαν μέσα στα ορμητικά και παγωμένα νερά του Άραχθου ποταμού. Ήταν η μηχανή
 του χρόνου για το ταξίδι μας στο χθες. Ένα ταξίδι της ιστορίας, του παρελθόντος, της έρευνας, του μόχθου.

Όλοι αποχωρήσαμε συγκινημένοι αποκομίζοντας πολλά άγνωστα στοιχεία για το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι των Βαλκανίων. Ευχαριστώ όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, καθώς και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης,
 (εφημερίδες, κανάλια και ηλεκτρονικές ιστοσελίδες) που συνέβαλλαν στην προβολή της εκδήλωσής μας.

Ελπίζω και εύχομαι να υπάρχει συνέχεια σε παρόμοιες προβολές που ενώνουν περισσότερο τους Ηπειρώτες με τους Θεσσαλούς.
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Θεσσαλία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video